Nieuwe samenwerking Post-HBO CT

Nieuwe samenwerking Post-HBO CT

Mijn collega’s noemen mij een vakidioot. Ze hebben daarin helemaal gelijk, dat vind ik namelijk zelf ook.

10 Jaar geleden werd ik vakspecialist voor de CT. Ik heb mij toen ten doel gesteld om alles te weten te komen over de CT waarmee we werkten, en deze kennis over te dragen aan mijn collega’s. Dat vind ik het allerbelangrijkste: kennis overdragen zodat mensen zekerder worden in het werk, en zodoende de kwaliteit te verhogen.

In 2013 werd ik benaderd door Emrin of ik de technieklessen voor de post-HBO opleiding multislice-CT wilde geven. Ik heb geen moment geaarzeld en deze kans met beide handen gegrepen. Om de lessen goed te kunnen geven, en iedereen te bedienen heb ik me ook verdiept in andere CT-systemen. Mijn kennis is, dankzij de vragen en aanvullingen van mijn cursisten, nog verder verdiept en uitgebreid.

Het lesgeven vind ik erg leuk, maar ik wilde graag meer mensen bereiken. Daarom ben ik vorig jaar begonnen met CT Learning. Online trainingen voor MBB’ers en TMB’ers (=Technoloog Medische Beeldvorming, de collega’s uit Vlaanderen) over verschillende onderwerpen met betrekking tot CT. Het doel: kennis vergroten en daarmee kwaliteit verbeteren.

En nu, binnen een jaar na de start van mijn eigen bedrijf, sta ik voor een volgende uitdaging. Samen met Danny de Jong neem ik de uitvoering van de gehele post-HBO opleiding CT over van Emrin. De opleiding wordt een mooie mix van digitaal en klassikaal. Een zogenaamd ‘blended learning traject’.